Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Απολαύστε το Καλοκαίρι στο Ανατολικό Πήλιο κάνοντας διακοπές με δραστηριότητες στον Ξενώνα ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’

Ο Ξενώνας ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ στην Τσαγκαράδα σας προσκαλεί αυτό το Καλοκαίρι για να απολαύσετε μια πραγματική Εμπειρία Πηλίου, είτε συμμετέχοντας σε μια από τις δραστηριότητες που προτείνει, είτε οργανώνοντας τις δικές σας εναλλακτικές διακοπές.

Ο Ξενώνας ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ αποτελεί ιδανική βάση για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς βρίσκεται μεταξύ βουνού και θάλασσας. Ατενίζοντας το βαθύ μπλε του Αιγαίου και τις Β. Σποράδες και σε απόσταση 5 – 15 λεπτά από τις καλύτερες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου (Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Νταμούχαρη, Παπά Νερό, Πλάκα, Λημνιώνας), σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε τις χαρές της θάλασσας με την απογευματινή δροσιά του βουνού.

Με βάση την Τσαγκαράδα, που βρίσκεται στο κέντρο του Ανατολικού Πηλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κοντινά χωριά (Μούρεσι, Κισσός), αλλά και τις  παραλίες της Ζαγοράς ή του Νότιου Πηλίου.

Στον Ξενώνα ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ προτείνουμε ανάλογα με τη διάθεσή σας να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με δραστηριότητες όπως :
  • Συλλογή καρπών για παρασκευή γλυκού και μαρμέλαδας. Το καλοκαίρι στο Πήλιο υπάρχει μεγάλη αφθονία από ήμερα και άγρια φρούτα. Την περίοδο αυτή θα μαζέψουμε αρωματικά άγρια βατόμουρα, ιαματικό σαμπούκο και τα μικρά δαμάσκηνα μπερεκέτια για να φτιάξουμε αρωματικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού για το χειμώνα. Σας καλούμε να τα μαζέψουμε μαζί και να συμμετέχετε σε όλη τη διαδικασία.

  • Πεζοπορία στο μονοπάτι Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη. Το μονοπάτι περνάει μέσα από το δάσος, συναντάει εκκλησίες, βρύσες και κατεβαίνει στη θάλασσα, με το τελευταίο μέρος, το ‘καγκιόλι΄ να έχει καταπληκτική θέα σε όλη την ακτογραμμή του ανατολικού Πηλίου. Η δραστηριότητα τελειώνει με κολύμπι στην ονομαστή παραλία της Νταμούχαρης με τα λευκά βότσαλα.
 
  • Μπάνιο στην παραλία της Φακίστρας. Η ‘αμόλυντη’ από αυτοκίνητα μικρή παραλία της Φακίστρας, έχει πρόσβαση από ένα στενό μονοπάτι και αποζημιώνει με τα κρυστάλλινα νερά της, όσους έχουν το θάρρος να το κατέβουν. Στα δεξιά της κολυμπώντας μπορείτε να μπείτε σε μια μικρή φυσική σπηλιά.


  • Πεζοπορία Μυλοπόταμος – Λημνιώνας. Μετά το κολύμπι στην κοσμοπολίτικη παραλία του Μυλοπόταμου, που χωρίζεται στα δυο από ψηλό βράχο με φυσικό άνοιγμα – καμάρα και με μια πεζοπορία μιας ώρας μέσα από κτήματα με ελιές και συκιές φτάνουμε έως την παραλία του Λημνιώνα με την άγρια ομορφιά και το μικρό ταβερνάκι. Η παραλία έχει πρόσβαση και με αυτοκίνητο



Το βραδάκι στη μεγάλη αυλή του Ξενώνα μπορείτε να απολαύσετε τη βραδινή δροσιά με τσιπουράκι και θέα τα φώτα της Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: