Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αναβίωση εθίμου στη γιορτή του Αη Γιώργη!

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη (κάτω από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ), ανήμερα της γιορτής του θα γίνει πανηγύρι και αναβίωση του εθίμου της κούνιας!


Όπως θυμούνται οι παλιοί, κατά τη διάρκεια της γιορτής οι ανύπαντρες κοπέλλες ανέβαιναν στην κούνια και οι ενδιαφερόμενοι νέοι προσφέρονταν να τις κουνήσουν!
Είχαμε δηλαδή ένα τέχνασμα, που βοηθούσε το φλερτ! Πρωτοποριακό για την εποχή!



Φέτος ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός σύλλογος των επαγγελματιών της Τσαγκαράδας διοργανώνει το πανηγύρι και την αναβίωση του εθίμου.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού θα διενεργηθεί λαχειοφόρος αγορά, όπου σύμφωνα με τις φήμες θα κληρωθούν μέχρι ζωντανές κότες και ένα πρόβατο!!! Ότι πρέπει δηλαδή για όποιους θέλουν να επιστρέψουν στην ζωή της επαρχίας και να ξεκινήσουν ένα νοικοκυριό, αφού νύφες θα υπάρχουν συν τα ζωντανά για γάλα και αυγά για το ζην!!! Άν υπολογίσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κερδίσει και ένα από τα καλάθια με τα βραβευμένα προιόντα του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, τότε έχει εξασφαλίσει και το ευ ζην!!!

Κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, επιτέλους μια πραγματική ευκαιρία για να ξεκινήσετε μια καινούρια ζωή στην Τσαγκαράδα!

**** Μετά από παράκληση γνωστών ελεύθερων νεανίδων της Αθήνας, διευρύνοντας το παλιό έθιμο,  στις κούνιες θα ανεβούν και ελεύθεροι νέοι της περιοχής, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τους κουνήσουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: