Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Θεματικά Σαββατοκύριακα με Κυνήγι Μανιταριών & Μανιταρογνωσία

Το Φθινόπωρο έρχεται στο Πήλιο και είναι μαγευτικό. Το πυκνό δάσος από καστανιές και οξιές, γεμίζει με χρυσά και κόκκινα χρώματα. Με τις πρώτες βροχές μουσκεύει το χώμα του δάσους. Με την υγρασία τα νεαρά μανιτάρια βγαίνουν και κρύβονται κάτω από τα πεσμένα φύλλα. Είναι καιρός να πάρουμε τα καλάθια και να ξεκινήσουμε την αναζήτηση.


Στον Ξενώνα ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ λατρεύουμε το Φθινόπωρο στο Πήλιο και θέλουμε να μυήσουμε και φέτος τους καλεσμένους μας στα μυστικά του ‘γλυκού βουνού’. Οργανώνουμε κυνήγι μανιταριών … με γαστρονομική κατάληξη. Στα θεματικά Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας θα σας γνωρίσουμε τα καλογεράκια, τις βασίλες, τις γουργουλιάνες, τα νεραντζάκια αλλά και ….τα ζουρλομανίταρα.

Θεματικά Σαββατοκύριακα
Στα 5 Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας, θα ανέβουμε στο βουνό, για να περπατήσουμε στο δάσος της καστανιάς και της οξιάς και να ψάξουμε κάτω από δέντρα και θάμνους με στόχο να βρούμε, να αναγνωρίσουμε και να φωτογραφήσουμε όσο περισσότερα είδη μανιταριών γίνεται. Θα γεμίσουμε τα καλάθια μας μόνο με τα φαγώσιμα  και θα τα απολαύσουμε στον ξενώνα δίπλα στο τζάκι με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο.

·         Παρασκευή 23 – Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
·         Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου – Κυριακή 2 Οκτωβρίου
·         Παρασκευή 7 – Κυριακή 9 Οκτωβρίου
·         Παρασκευή 14 – Κυριακή 16 Οκτωβρίου
·         Παρασκευή 21 – Κυριακή 23 Οκτωβρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: