Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Αναζητώντας τα Εαρινά Μανιτάρια

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που γεφυρώνει την Άνοιξη με το Καλοκαίρι. Μήνας αγαπημένος, καθώς αντλεί τα καλύτερα στοιχεία των 2 εποχών. Λουλούδια, τα πρώτα φρούτα, λαχταριστές δροσερές θάλασσες, οι πρώτες ευχάριστες ζέστες και μετά τις βροχές του Μαΐου, τα εαρινά μανιτάρια.

Δεν υπάρχει πιο ιδανικός τόπος για να απολαύσει κάποιος το γελαστό Ιούνιο, από το Ανατολικό Πήλιο. Το βουνό, καταπράσινο. Η θάλασσα, τυρκουάζ. Η θερμοκρασία ευχάριστα ζεστή το μεσημέρι και δροσερή πρωί και βράδυ. Η φύση στα καλύτερά της. Στις αυλές οι ορτανσίες απλώνουν τεράστια λουλούδια σε δεκάδες αποχρώσεις του ροζ και του μωβ. Τα περιβόλια γεμάτα κεράσια και τζάνερα. Στην άγρια φύση, μεστώνει η ρίγανη, οι αγριοφράουλες ωριμάζουν και ανατέλλει η σύντομη εποχή των εαρινών μανιταριών. Πράσινες ρούσουλες, μικρές κανθαρέλες και ο βασιλιάς βωλίτης κάνουν την εμφάνισή τους στα δροσερά υψίπεδα, κάτω από τις καστανιές.


 
Στον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ λατρεύουμε τον Ιούνιο και αξιοποιούμε κάθε Σαββατοκύριακο, συνδυάζοντας το βουνό με τη θάλασσα, τις δραστηριότητες στη φύση με την ξεκούραση. Προτείνουμε λοιπόν τέσσερις εξορμήσεις για την ‘Αναζήτηση Εαρινών Μανιταριών’:

  • Παρασκευή 3 Ιουνίου  – Κυριακή 5 Ιουνίου
  • Παρασκευή 10 Ιουνίου  – Δευτέρα 13 Ιουνίου (τριήμερο)
  • Παρασκευή 17 Ιουνίου  – Κυριακή 19 Ιουνίου
  • Παρασκευή 24 Ιουνίου  – Κυριακή 26 Ιουνίου

Πρόγραμμα δραστηριότητας

Παρασκευή : Άφιξη.
Σάββατο : Αναζήτηση μανιταριών
Η αναζήτηση θα ξεκινήσει μετά το ονομαστό, πλούσιο πρωινό του Ξενώνα.
Κυριακή : Αναχώρηση

Η προσπάθειά μας είναι η διαμονή σας στον Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, να είναι μια πραγματική ‘εμπειρία Πηλίου’. Να γίνει δηλαδή η επίσκεψή σας, όχι απλά μια ευκαιρία για γνωριμία με το μαγευτικό περιβάλλον, τη θάλασσα ή το δάσος και την γευστική κουλτούρα του Πηλίου, αλλά ενεργή συμμετοχή σε δραστηριότητες που θα σας πλουτίσει σε εμπειρίες και συναισθήματα.Ξενώνας ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ 
Τσαγκαράδα Πηλίου
Τηλ. 24260 49707, 210 8991484
www.amanita.gr ,  info@amanita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: