Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Απρόσμενες Εξελίξεις!


Ανοιξιάτικο Μανιταροκυνήγι

Αχ! Αυτή η φύση! Πάντα μας φυλάει μια έκπληξη! Εκεί που προγραμματίζαμε το ‘Εαρινό μας Μανιταροκυνήγι’, όπως κάθε χρόνο για τον Ιούνιο, η Πηλιορείτικη φύση είχε άλλη άποψη και γέμισε το δάσος μανιτάρια!
Από τη μια η αλλεπάλληλες βροχές των τελευταίων ημερών και από την άλλη η σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οδήγησαν σε ‘πρόωρες’ γεννήσεις μανιταριών.
Αυτό όμως δεν μπορεί να περάσει έτσι!
Ετοιμάστε τα καλάθια σας! Ξεκινάει το ‘Ανοιξιάτικο Μανιταροκυνήγι’ του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ στην Τσαγκαράδα!
Σας περιμένουμε για να ανακαλύψουμε και να γευτούμε μαζί τα δώρα της βροχής και του δάσους, συνδυάζοντας την αναζήτηση των μανιταριών, με το μπάνιο στην παραλία του Μυλοπόταμου και τη γαστρονομική θυσία των ‘θηραμάτων’ το βράδυ στη δροσερή αυλή του ξενώνα!Η πρόταση του Ξενώνα ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’ για ‘Ανοιξιάτικο Μανιταροκυνήγι’ αφορά τα πέντε επόμενα Σαββατοκύριακα:

  • Παρασκευή 18 Μαΐου  – Κυριακή 20 Μαΐου
  •  Παρασκευή 25 Μαΐου  – Κυριακή 27 Μαΐου
  •  Παρασκευή 1 Ιουνίου  – Δευτέρα 4 Ιουνίου (τριήμερο Αγ. Πνεύματος, με 2 μανιταροεξόδους!)
  • Παρασκευή 8 Ιουνίου  –  Κυριακή 10 Ιουνίου 
  •  Παρασκευή 15 Ιουνίου  – Κυριακή 17 Ιουνίου

 Δεν υπάρχει πιο ιδανικός τόπος για να απολαύσει κάποιος τον Μάιο και τον Ιούνιο, από το Ανατολικό Πήλιο. Το βουνό, καταπράσινο. Η θάλασσα, τυρκουάζ. Η θερμοκρασία ευχάριστα ζεστή το μεσημέρι και δροσερή πρωί και βράδυ. Η φύση στα καλύτερά της. Στις αυλές οι ορτανσίες απλώνουν τεράστια λουλούδια σε δεκάδες αποχρώσεις του ροζ και του μωβ. Τα περιβόλια γεμάτα κεράσια και τζάνερα. Στην άγρια φύση, μεστώνει η ρίγανη, οι αγριοφράουλες ωριμάζουν και ανατέλλει η σύντομη εποχή των εαρινών μανιταριών. Πράσινες ρούσουλες, μικρές κανθαρέλες και ο βασιλιάς βωλίτης κάνουν την εμφάνισή τους στα δροσερά υψίπεδα, κάτω από τις καστανιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: