Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΜΑΝΙΤΑ

Το Σάββατο 3 Μαρτίου ήμαστε προσκεκλημένοι της ΕΛΛΕΤ (Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού) σε ένα υπέροχο νεοκλασσικό στην Πλάκα στην εκδήλωση "το Σάββατο του Παραγωγού".
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει σε επαφή τους μικρούς παραγωγούς με τους φίλους της ΕΛΛΕΤ   και να τους δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την προσπάθειά τους και τα προιόντα τους.
Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ συμμετείχε με χαρά στην εκδήλωση αυτή, μαγειρεύοντας πατατοσαλάτα με μουστάρδα εσπεριδοειδών ΑΜΑΝΙΤΑ και χταποδάκι ξυδάτο με ξύδι από σταφύλι φράουλα ΑΜΑΝΙΤΑ.

 

Ενδιαφέρον είχε η συζήτηση, που ακολούθησε την παρουσίαση του Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ και των προιόντων του.  Το θέμα που απασχόλησε ήταν 'γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη απαξίωση των τοπικών καλλιεργειών, προιόντων, συνταγών, εθίμων, της τοπικής ταυτότητας τελικά σε όλο τον ελλαδικό χώρο'. Ένα πρόβλημα που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας!

 

 Σίγουρα το θέμα αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση και πολλές και διαφορετικες είναι οι απόψεις που ακούστηκαν. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι το τι κάνει ο καθένας μας σήμερα. Οι μικροί παραγωγοί τοπικών προιόντων είναι η απάντηση, για να ξαναζωντανέψει η χώρα μας! 
Τώρα είναι για τον καθένα μας η ώρα της δημιουργίας!
Να ξαναανακαλύψουμε τα τοπικά προιόντα! Να επαναεφεύρουμε τις χρήσεις τους! Να τους δώσουμε νέες δυνατότητες & χρήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της σημερινής μας ζωής!
Να δημιουργήσουμε ξανά, έστω και εκ του μηδενός!

Να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ΕΛΛΕΤ και στη φίλη συνμπλόγκερ Αντζελίνα 
Περισσότερα για τα προιόντα ΑΜΑΝΙΤΑ στο amanitaproducts.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: