Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εικόνες από το Πανηγύρι του Αη Γιώργη

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο μικρό εκκλησάκι κάτω από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, έγινε τοπικό πανηγύρι με αναβίωση του εθίμου της κούνιας! Η αναβίωση αυτή έγινε από τον Αναπτυξιακό & Τουριστικό σύλλογο Επαγγελματιών Τσαγκαράδας στα πλαίσια της ανάδειξης των τοπικών εθίμων και τελετουργιών.

το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο με την εικόνα του Αη Γιώργη στολισμένη με λουλούδια.


ο μπουφές στρώθηκε κάτω από τα πλατάνια και γέμισε με τα εδέσματα (πλήθος από διαφορετικές πίτες & μεζέδες, ψητά αρνιά & κατσίκια) και γλυκά για το τέλος. Το κρασί & το τσίπουρο έρευσε άφθονο! Όλα προσφορά των μελών του συλλόγου!


..... για τους μερακλήδες, μια νταμιτζάνα τοπικό κρασί φράουλα, δροσίζεται στην πηγή κάτω από το καμπαναριό!

λαικοδημοτική ορχήστρα ανέλαβε τη διασκέδαση των πανηγιριστών ........


......... που ανταποκρίθηκαν αμέσως!!!

οι κούνιες που στήθηκαν αποτέλεσαν πηγή χαράς για μικρούς ... και μεγαλύτερους!

Όλα ήταν καταπληκτικά! Του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί να ξαναγιορτάσουμε στο εκκλησάκι μας πάλι!

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αναβίωση εθίμου στη γιορτή του Αη Γιώργη!

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη (κάτω από τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ), ανήμερα της γιορτής του θα γίνει πανηγύρι και αναβίωση του εθίμου της κούνιας!


Όπως θυμούνται οι παλιοί, κατά τη διάρκεια της γιορτής οι ανύπαντρες κοπέλλες ανέβαιναν στην κούνια και οι ενδιαφερόμενοι νέοι προσφέρονταν να τις κουνήσουν!
Είχαμε δηλαδή ένα τέχνασμα, που βοηθούσε το φλερτ! Πρωτοποριακό για την εποχή!



Φέτος ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός σύλλογος των επαγγελματιών της Τσαγκαράδας διοργανώνει το πανηγύρι και την αναβίωση του εθίμου.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού θα διενεργηθεί λαχειοφόρος αγορά, όπου σύμφωνα με τις φήμες θα κληρωθούν μέχρι ζωντανές κότες και ένα πρόβατο!!! Ότι πρέπει δηλαδή για όποιους θέλουν να επιστρέψουν στην ζωή της επαρχίας και να ξεκινήσουν ένα νοικοκυριό, αφού νύφες θα υπάρχουν συν τα ζωντανά για γάλα και αυγά για το ζην!!! Άν υπολογίσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κερδίσει και ένα από τα καλάθια με τα βραβευμένα προιόντα του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, τότε έχει εξασφαλίσει και το ευ ζην!!!

Κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, επιτέλους μια πραγματική ευκαιρία για να ξεκινήσετε μια καινούρια ζωή στην Τσαγκαράδα!

**** Μετά από παράκληση γνωστών ελεύθερων νεανίδων της Αθήνας, διευρύνοντας το παλιό έθιμο,  στις κούνιες θα ανεβούν και ελεύθεροι νέοι της περιοχής, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τους κουνήσουν!!!

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τα προϊόντα ΑΜΑΝΙΤΑ στο ‘the meet market’ !

Ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ συμμετέχει στο the meet market’ , που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Απριλίου (15:00 – 00:00) και την Κυριακή 8 Απριλίου (13:00 – 23:00), στο ‘Τεχνόπολις’ στο Γκάζι, παρουσιάζοντας τα χειροποίητα προϊόντα πολύ μικρής παραγωγής ‘απ’ τα χέρια μας’.

Είναι μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε πριν το Πάσχα, για να σας παρουσιάσουμε τις γνωστές σας από το πρωινό μας μαρμελάδες, μια σειρά από 4 διαφορετικά ξύδια, τις μουστάρδες μας, λικέρ, το πρώτο πηλιορείτικο superfood, αλλά και 2 νέα προϊόντα σε ‘παγκόσμια’ πρώτη!



ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ‘απ’ τα χέρια μας’ έχουν ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ καθώς:
 1.    Είναι φτιαγμένα με καλή διάθεση. Όλα τα παρασκευάσματά μας φτιάχνονται στην κουζίνα μας με απλά οικιακά σκεύη και εξοπλισμό και με υλικά, από την αφθονία των περιβολιών και του δάσους του Ανατολικού Πηλίου. 

2.    Είναι φτιαγμένα σε πολύ μικρές ποσότητες, χωρίς τυποποίηση. Επεξεργαζόμαστε τις μικρές ποσότητες,  που μπορούμε να μαζέψουμε ανάλογα με την παραγωγή του βουνού και τη δική μας διάθεση. Κάθε παραγωγή είναι μοναδική, με τη δική της ξεχωριστή γευστική ταυτότητα, τηρώντας πάντοτε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και αποστείρωσης . 

3.    Είναι παραδοσιακά. Όπου παράδοση σημαίνει δημιουργία, τις περισσότερες φορές ‘εκ του μηδενός’. Ένας συνδυασμός δηλαδή παιδικών αναμνήσεων, οικογενειακών συνταγών, αναζητήσεων στην περιοχή και το internet και εμπνεύσεων της στιγμής.


Περισσότερα για τα προϊόντα ΑΜΑΝΙΤΑ ‘απ’ τα χέρια μας’ θα βρείτε στο: http://amanitaproducts.blogspot.com/http://amanitaproducts.blogspot.com/